Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

Studio 1 Architects had renewed an amazing Victorian House, where they add a brick extension with a large window creating a light-filled seating area lined in white-washed ash slats.

See also: AN ARCHITIZER A+AWARDED APARTMENT THAT WILL BLOW YOUR MIND!

Get to know this renewed House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Located in the southwest London, the London-based firm has reconfigured and extended the ground floor of the Gladstone Road property. The main goal of the project was to create living spaces with views and access to the garden.

Get to know this renewed House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

“Inside this unassuming Victorian House is a unique, contemporary total refurbishment with additional rear and roof extensions,” said Studio 1 Architects. “Seamless skylights, concrete floors, exposed brickwork, projecting glass box, whitewashed ash slats and oak ribs create an enthralling new take on a period house,” they added.

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

 

The one-storey brick structure is occupied by a built-in seating area, with a huge window, that let all the light and view from the garden come in, cantilevers with thin black frames.

 

“A protruding glass box cantilevers over the garden,” explained them. “This box is frameless and provides a close connection to the garden when sitting in the built in seating area”. “Ash timber slats create zoning of the sitting area and wrap up and over the ceiling,” they added.”These disappear into a seamless skylight.”

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

aiming to provide a slatted light effect over the dining area, they used seasoned oak ribs. A long bench runs along the the brick wall towards the end where a set of glass doors open to the garden.

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Get to know this renewed Victorian House by Studio 1 Architects

IMAGE SOURCE: DEZEEN

Source: Dezeen


We really hope you liked our article. Feel free to pin all the images to your favorite Pinterest board or to print it and use in your mood board. You can visit DelightFULL’s Inspirations page as well as our pinterest boards in order to get more inspirations about lighting designs, mid-century modern style, unique things in the world and so much more.



VISIT US AT MAISON ET OBJET PARIS 2017